RSS

Любими съвременни БГ филми

За жалост българският зрител е леко предобеден за качеството на родното кино. Проблемът може би се крие и в режисьорите ни, защото повечето от тях правят филми за конкурси и фестивали, а не за публиката. В сравнение с други европейски страни наистина нямаме толкова много качествени съвременни заглавия, но все пак има няколко, които не бива да подминавате. Ето моите фаворити за съвременно БГ кино (макар и вече не толкова нови), които трябва да сте гледали задължително:

Пазачът на мъртвитеПазачът на мъртвите
Това е любимият ми български филм. Трилър-драма с много леки любовни и фантастични елементи. Действието се развива на гробище, а негов уредник и главен герой е 13-годишен хлапак, наследил бизнеса на баща си. Филмът навява немалко тъга, но и забавлява с много смешни моменти – както е и в живота.
Режисурата е на Илиян Симеонов, който за жалост не е вече сред живите. Иначе със сигурност щяхме да гледаме още много интересни филми от него. Трейлър може да гледате – ТУК.

 

ШивачкиШивачки
Много приятна драма-комедия за нещата от живота. Точно такива леки и неангажиращи истории липсват на българското кино, за да стане то по-близко и драго на зрителите. Три момичета (шивачки) от провинцията идват в големия град да търсят късмета си. Всяка от тях поема по различен път и се изправя пред различни морални дилеми. До колко приятелството е над парите и завистта ще научите имено от този български филм. Гледай трейлър – ТУК.

Tags: , ,

петък, октомври 30th, 2009 at 21:49 • бг, лични, филмиRSS 2.0 feed • leave a response or trackback

3 коментара to “Любими съвременни БГ филми”

  1. lorelei каза:

    „Георги и пеперудите“ и „Проблемът с комарите и други истории“ са последните два български филма, които с удоволствие гледам по няколко пъти.

  2. Anito каза:

    „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“- за последно го гледах миналата вечер….и е все така въздействащ….

  3. Андрей каза:

    Тъкмо го гледах по Коледа… не мисля, че попадна в моето ТОП5 обаче. Не казвам, че е лош, но може би въпрос на вкус.

Leave a Reply

Важно! За да докажете, че сте човек, а не спам-бот, моля пресметнете преди да пуснете коментар. Отговора напишете с цифра:

Колко е 11 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:

eXTReMe Tracker