RSS

Какво гледат децата?!

Мини-мускули фитнес приключенияНе мислите ли, че детските филми и анимации стават все по-безумни? Дали защото вече идеите отдавна са се изчерпали или просто ценностната система на поколенията се е изменила. Не знам каква е причината, но следната DVD обложка буквално ме потресе – „Мини-мускули фитнес приключения“. Явно е време да комплексираме децата за външния им вид от най-крехка възраст. После защо момичетата още малки се гримират и издокарват все едно училището им е на магистралата. Не знам какво е съдържанието на въпросното филмче, но заглавието е направо фрапиращо. Силно се надявам да не е анимационна фитнес програма и да не се стига до 6 годишни деца културисти!

По мое наблюдение като цяло детските филмчета са станали много глупави, лишени от смисъл и поука. Няма ги елементите за приятелството, да сме добри и да си помагаме. Сред анимационните фаворити от детските ми години бяха „Плодчетата“. Или „Капитан Планета и Планетяните“, които пазеха Земята и природата чиста. А кои са вашите любими филмчета от детските години?

Tags: , , , , , , , ,

петък, февруари 26th, 2010 at 0:28 • бг, видео, разни, филмиRSS 2.0 feed • leave a response or trackback

9 коментара to “Какво гледат децата?!”

 1. Ицо каза:

  Напълно си прав. Особено детските са „Лека нощ,деца!“ са безумни. Не знам какво дават в момента,но преди месец попаднах на нещо напълно безсмислено с някакви желирани безформени нещица. :Д А по CartoonNetwork направо си проповядват насилие.
  „Плодчетата“ наистина бяха класика. Имаше ги и „Банани с пижами“,едно страхотно детско с делфини…френско,чието име не помня. Но това,което не струва пързо си заминава. Ето защо Том и Джер са все още хит…десетилетия след появата им. 🙂

  п.п.Случайно да си режисьора на „Куклата Мици“? 🙂

 2. Приключения в космоса. Мечето Ръкспин. Костенурките нинджа. Джуджето Хаяско и паяка Пишпунта 😀
  Това с мини мускулите се надявам да е нещо иронично, иначе лошо 🙂

 3. Андрей каза:

  Да, Куклата Мици на Милена е един от последните ми клипове.

  Иначе сега се сетих за още едно любимо – Майстор Едер И Пумyкъл

 4. Чичо Гърга каза:

  Прав си, Кривчо 🙁 Супер зле всичките анимации, на които съм попадал напоследък…макар че има и свестни – моите малките гледат едни Айнщайнчета – в които има леко и ненатрапчиво присъствие на класическа музика и шедьоври на класическата живопис вплетени в разказа. Това френското се казва „Ум – белия делфин“ и моите деца и сега го гледат. Освен това гледат барбароните (без превод) и нямат проблем с разбирането – толкова майсторски е разказана историята. Иначе и аз съм за мечето Ръкспин(има някакви епизоди в замунда, мисля) освен това Пинко, Флинстоунс,добрия вълк дето все го тормозеха…абе всичко преди 95та:)

 5. Eneya каза:

  Педя Човек, Лакът Брада също имаше страхотни приказки. Волтрон, Капитан Планета, улица Сезам… Баси, не бяха малко. (Не че някои от тях не бяха много, много странни, She-Ra and the Princess of Power… He-Man… Ъъъъъъъъъх.)

  И тази обложка и аз съм я виждала.
  Погледнете самата обложка.
  На нея има 6-ма мъжки персонажи и само едно момиче (освен главната ни героиня, която е застана позираща, по бельо), чичкото на заден фон я бройка, негърът отдясно също.
  Малките деца я зяпат (най-малките учудено), а само момиченцето се ентусиазира от това, за което иде реч, другите просто ЗЯЯЯПААААТ.

  Ъх.

 6. Ицо каза:

  O, семейството Адамс, семейство Флинстоун забравих. А 1001 желание с кака Лара убиваше рибата.

  п.п. Клипът на Мици е чуден! Браво.

 7. Benedetto каза:

  „Не мислите ли, че детските филми и анимации стават все по-безумни?“

  А Вие не мислите ли, че ако тази анимация беше гледаема и търсена, цената й щеше да бъде такава? По света съществуват много безумни филми (които почти никой не гледа или поне не запомня), анимациите не правят изключение.

  „Силно се надявам да не е анимационна фитнес програма и да не се стига до 6 годишни деца културисти!“
  Муахахаха – ние като гледахме Волтрон и буревестниците, станахме роботи някакви и се стреляхме с истински оръжия.

 8. Андрей каза:

  Benedetto, за жалост роботи няма, но 6 годишни културистчета да, както се вижда от линка ми.

 9. Давайте на 6- годишните културисти повечко стероиди, та да станат по- скоро истински културисти!

Leave a Reply

Важно! За да докажете, че сте човек, а не спам-бот, моля пресметнете преди да пуснете коментар. Отговора напишете с цифра:

Колко е 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:

eXTReMe Tracker